NOTICE UNDER THE PERSONAL DATA PROTECTION ACT 2010
NOTIS DI BAWAH AKTA PERLINDUNGAN DATA PERIBADI 2010

The Personal Data Protection Act 2010 (the “Act”), which regulates the processing of personal data in commercial transactions, applies to Wannacry Spy Technology (Company Reg No. [003264227-V]) (“our”, “us” or “we”).  For the purpose of this written notice (“Notice”), the terms “personal data” and “processing” shall have the same meaning as prescribed in the Act.

Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (“Akta” tersebut) yang mengawal selia pemprosesan data peribadi dalam transaksi komersial, terpakai kepada Wannacry Spy Technology (No. Pendaftaran Syarikat [003264227-V]) (“kami”). Untuk tujuan notis bertulis ini (“Notis”), terma-terma “data peribadi” dan “pemprosesan” mempunyai maksud yang sama seperti yang ditakrif dalam Akta tersebut.

Consent / Persetujuan
1.     This Notice serves to inform you that your personal data is being processed by us or on our behalf when you access our website at https://www.wannacryspytechnology.com/ (“Website”), and/or use our products and services, and you hereby give your consent to the processing of your personal data.

Notis ini bertujuan untuk memaklumkan kepada anda bahawa data peribadi anda sedang diproses oleh atau bagi pihak kami apabila anda mengakses laman web kami di https://www.wannacryspytechnology.com/(“Laman Web“) dan anda dengan ini memberikan persetujuan anda bagi pemprosesan data peribadi anda.

Description of personal data / Perihalan data peribadi
2.     We may collect a variety of your personal data including but not limited to your name, date of birth, Malaysian Identification Card number, passport number, e-mail address, address, contact number, income, bank account details including specimen signatures, race, nationality, gender, marital status, education and employment details and history including working experience and employer’s details, credit record (present or historical), source of income or financial circumstances, financial positions, activities or history including payment history and account activities, details of guarantors and legal representatives, litigation and criminal records, details and background of family members, other personal data you submitted to us through the Website, the App or otherwise and/or in connection with the use of the Website, the App or our products and services including IP address, and all other personal data we again collect from you on any subsequent occasion.

Kami mungkin mengumpul pelbagai data peribadi anda termasuk tetapi tidak terhad kepada nama, nombor Kad Pengenalan Malaysia, nombor pasport, alamat e-mel, nombor telefon, pendapatan, maklumat akaun bank termasuk contoh tandatangan, bangsa, kewarganegaraan, jantina, status perkahwinan, maklumat dan sejarah pendidikan dan perkerjaan termasuk pengalaman perkerjaan dan butiran majikan, rekod kredit (sekarang atau terdahulu), punca pendapatan atau keadaan kewangan, kedudukan kewangan, aktiviti atau sejarah termasuk sejarah pembayaran dan aktiviti akaun, maklumat penjamin dan wakil sah, rekod tindakan undang-undang dan jenayah, maklumat dan latar belakang keluarga, data peribadi lain yang anda hantar kepada kami melalui Laman Web atau sebaliknya dan/atau berkaitan dengan penggunaan Laman Web atau mana-mana produk dan perkhidmatan kami, dan semua data peribadi lain kami sekali lagi kumpul daripada anda pada bila-bila masa kemudiannya.

Purpose / Maksud
3.     Your personal data is being or is to be collected and further processed for:
Data peribadi anda sedang atau akan dikumpulkan dan diproses selanjutnya untuk:

(a)   performing our pre-contractual and contractual obligation with you;
melaksanakan obligasi pra-kontrak dan kontrak dengan anda;
(b)   granting you access to the Website and/or the App and/or in connection with the use of the Website and/or the App;
memberikan anda akses kepada Laman Web dan/atau berkaitan dengan penggunaan Laman Web;
(c)   assessing your application for any of our products and services;
menilai permohonan anda untuk mana-mana produk dan perkhidmatan kami;
(d)   verifying your financial standing through credit reference, credit, background and/or regulatory checks;
mengesahkan kedudukan kewangan anda menerusi semakan rujukan kredit;
(e)   verifying and carrying out financial transactions in relation to payments you make online;
mengesahkan dan melaksanakan transaksi kewangan berkenaan dengan bayaran online yang dibuat oleh anda;
(f)     providing our products and/or services to you (or your company, if applicable) and/or in connection with our products and services;
memberikan produk dan/atau perkhidmatan kami kepada anda (atau syarikat anda, jika berkenaan) dan/atau berkaitan dengan mana-mana produk dan perkhidmatan kami;
(g)   communicating with you;
berhubung dengan anda;
(h)   responding to your inquiries and resolving disputes;
menjawab pertanyaan anda dan menyelesaikan pertikaian;
(i)     conducting internal activities;
menjalankan kegiatan dalaman;
(j)     market surveys and trend analysis;
tinjauan pasaran dan analisis kecenderungan;
(k)    improving our services, content and advertising in the Website and/or the App;
meningkatkan perkhidmatan, kandungan dan pengiklanan di dalam Laman Web;
(l)     providing you (or your company, if applicable) with information on our products and/or services, promotional offers and of our related corporations and business partners;
memberikan anda (atau syarikat anda, jika berkenaan) maklumat tentang produk dan/atau perkhidmatan kami, tawaran promosi dan perbadanan-perbadanan berkaitan kami dan rakan perniagaan kami;
(m)  conducting other legitimate business activities;
menjalankan kegiatan-kegiatan perniagaan sah lain;
(n)   complying with any legal or regulatory requirements; and
memenuhi apa-apa kehendak undang-undang atau kawal selia; dan
(o)   such other purposes directly related to the foregoing,
maksud-maksud lain yang berhubungan secara langsung dengan yang tersebut di atas,

(collectively, the “Purposes”).
(secara kolektif, “Maksud-maksud” tersebut).

Source of personal data / Sumber data peribadi
4.     Your personal data is being or is to be collected:
Data peribadi anda sedang atau akan dikumpulkan:

(a)  from the cookies;
dari cookies;
(b)  from your Malaysian Identity Card or passport;
dari Kad Pengenalan Malaysia atau pasport anda;
(c)  from your bank statement;
dari penyata bank anda;
(d)  when you register to have access to the Website and/or the App,
apabila anda mendaftar bagi tujuan mengakses Laman Web kami;
(e)  when you log in to or use the Website and/or the App;
apabila anda log masuk ke dalam atau menggunakan Laman Web;
(f)   when you contact our customer service centre;
apabila anda menghubungi pusat perkhidmatan pelanggan kami;
(g)  when you submit your personal data to us for any of the Purposes;
apabila anda menghantar data peribadi anda kepada kami untuk mana-mana Maksud-maksud tersebut;
(h)  when you use or sign up for our products and/or services;
(i)   from public domains, credit reporting agencies, governmental departments and/or agencies, regulatory and/or statutory bodies, public registries, social media, publications and any such third party requested or authorized by you;
(j)   from your mobile device via the App;
(k)   from any communication between us through various means such as emails, letter, telephone calls and social media;
( l)  from all other personal data we again collect from you on any subsequent occasion; and
dari data peribadi yang lain kami sekali lagi dapati daripada anda pada bila-bila masa kemudiannya; dan
(m) from all other information that you may provide us from time to time.
dari semua maklumat lain yang anda mungkin berikan kepada kami dari masa ke semasa.

Access to, correction of and limiting the processing of personal data / Akses kepada, pembetulan terhadap dan had pemprosesan data peribadi
5.     You have the right to request access to and to request correction of your personal data and to contact us with any inquiries or complaints in respect of your personal data (including the possible choices and means for limiting the processing of your personal data or to cease or not begin processing your personal data for purposes of direct marketing) from:

Anda berhak untuk meminta akses kepada dan meminta pembetulan terhadap data peribadi anda dan untuk menghubungi kami tentang apa-apa pertanyaan atau aduan berkenaan dengan data peribadi anda (termasuk pilihan-pilihan dan cara-cara yang mungkin untuk mengehadkan pemprosesan data peribadi anda atau untuk memberhentikan atau tidak memulakan pemprosesan data peribadi anda bagi tujuan pemasaran langsung) daripada:

E-mail address / Alamat E-mel:
mailto:fatinnasuha@wannacryspytechnology.com